Omdat wij snappen dat een ingrediënten lijst van een blok zeep soms wat onduidelijk kan zijn. Zullen wij begrippen uit leggen. Mocht u vragen hebben bel of mail ons gerust.

natriumpalmaat

Natriumpalmaat is een zeep, een wasactieve stof, die wordt gewonnen door verzeping van palmolie. Het betreft het natriumzout van vetzuren.

palmpitzuur

Zuurmengsel afkomstig van de palmolie. Het heeft een antioxidenterende werking en vermindert fijne lijntjes.

Natriumchloride

Natriumchloride is een zout met de formule NaCl. Dit zout wordt in het dagelijks gebruik (keuken)zout genoemd omdat het bij de bereiding van voedsel vaak gebruikt wordt als smaakmaker en conserveermiddel.

glycerine

Glycerine is een humectant, dat in staat is om vocht in de huid vast te houden en aan te trekken. Het is een lichaamseigen stof die voorkomt in de bovenste laag van de huid: de hoornlaag. Glycerine is belangrijk voor de hydratatie van de huid. Het ingrediënt kan makkelijk door de huid worden opgenomen en bindt zich vervolgens aan water zodat je huid minder vocht verliest. Het is licht van textuur en verstopt je poriën niet, wat het een nuttig en makkelijk te gebruiken ingrediënt maakt. 

butyrospermum parkii (shea)boter

Karitéboter is het vet dat wordt gewonnen uit de pitten van de vrucht van de karitéboom. De sheaboom komt oorspronkelijk uit Afrika. Sheaboter heeft een bijzonder hoog gehalte aan cosmetisch waardevolle ingrediënten. Het bijzonder hoge gehalte aan tocoferolen en antioxidante ingrediënten zijn belangrijk vanwege het effect ervan als hulpmiddel bij genezing. Karitéboter heeft een bijzonder sterk vochtinbrengend effect, en inheemse sheaboomboter staat bekend om zijn helende eigenschappen. aandacht te besteden aan de relevante certificaten bij de aankoop van producten met sheaboter. Het brede scala aan ingrediënten in sheaboter reguleert de vochtbalans van de huid op natuurlijke wijze en hydrateert de huid, verzachtend en gladmakend. De lipidebarrière van het hoornvlies wordt versterkt, waardoor sheaboter ideaal is voor de verzorging van droge, atopische en beschadigde huid. Het wordt zeer goed verdragen en ontspant geïrriteerde en gestreste huid. Het produceert een zacht gevoel en is gemakkelijk aan te brengen.
Cosmetische eigenschappen:
-hydraterend en beschermend
-hygroscopisch
-kalmerende en kalmerende, ideaal voor neurodermatitis
-zeer licht verteerbaar, geschikt voor de verzorgde, schilferige en geïrriteerde huid
intens voedend en antioxidatief.

tetranatrium-EDTA

Tetrasodium EDTA is een chelerende stof(extra informatie) . Dit wil zeggen dat het andere stoffen kan ‘vangen’ en vasthouden. Deze chemische stof komt voor in persoonlijke verzorgingsproducten, zoals handzeep en shampoo, in huidverzorgingsproducten en het komt voor in wasmiddelen.  
EDTA-verbindingen kunnen helpen om de zuurgraad (pH waarde) van een product optimaal te houden.

0
Spend  42,00 more to get free NL shipping
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

n producten
Powered by addy